Hvad indebærer broderikits?

Hvad indebærer broderikits?

Når du køber et broderikit, vælges det ud fra mønstret. Du ser det færdige billede her på shoppen og vælger hvilket du ønsker. Det kan være en bestemt farve der tiltaler dig, et bestemt motiv eller størrelsen på broderiet, der ligger til grund for lige netop det broderi du ønsker at sy.

Broderi Mønster og broderingsguide 

Til billede er der et mønster. På mønsteret er der en oversigt over farver og dertil ikoner der indiker hvilken farve der skal syes netop hvor. Der er en vejledning til hvordan man brodere, hvor mange tråde man skal brodere dette billede med og hvor stor afstand der skal syes med, alt efter hvilket broderi stof man har valgt. Dette kan hos nogen mærker forekomme som to forskellige stykker papir og andre er det på det samme som mønstret. 

 BroderimønsterGuide til at brodere - broderi guide

Broderi Stof 

Med i broderikitet kommer også broderi stof. Ved nogen broderier er stof kvaliteten bestemt på forhånd og ved andre kan man vælge imellem kvaliteter. Vi tilbyder broderikits i hør, bomuld, et mix af de to og stof i en bomuld, hør, viskose blanding. Inden for hver stof kvalitet er der også forskellige vævninger. Vi har fx hør broderistof vævet med 7,5 - 9 - 10 - 12 - 14 tråde pr cm, samt bomulds broderistof vævet med 2,4 - 3,2 - 3,5 - 4,5 - 5,4 - 6,6 - 7,2 tråde pr cm - Dette vil sige at der kan være forskel på hvor mange tråde pr cm stoffet er vævet i, og dette kan have betydning for hvor småt man skal broderet billede. I beskrivelsen står hvor mange tråde det pågældende broderi stof er vævet med. 

Bomuld broderi stof

Broderi Garn

Broderi garnet kommer i de farver og den mængde der skal bruges til netop det broderimønster du har valgt. Broderigarnet kan både komme i små bunder som fx broderi kits fra haandarbejdets fremme og deres blomstergarn. Men det kan også komme samlet med en fælles papbase fx ved broderi kits fra vervaco. I begge tilfælde er broderigarnet nummeret, så det passer til det pågældene broderi mønstre. 

Grøn blomstergarn fra haandarbejdets fremme
Broderi farvekort med broderigarn til broderikit

Broderi Nål

Til broderi stoffet, mønstret og garnet følger også en broderinål. Herfra er broderikitet komplet, og klar til at broderiet kan syes. 

Brodering i græsset med broderinål og brun broderigarn

Ekstra broderi tilbehør

Ved nogle broderier følgere også ramme med som en del af broderikitet. Dette vil stå inde under beskrivelsen på det enkelte broderimønster, mens man i andre tilfælde skal tilkøbe rammer til ens broderier. Dette er selvfølgelig alt efter hvad man ønsker ens broderi skal bruges til fx om det skal op på vægen eller syes om til en pude. Men ligelyldig hvad er broderiet en smuk måde at pynte og forskønne sit hjem.

Brodering blandt blomster på en forårsdag

Kreative hilsner Silje 

Tilbage til blog

Leave a comment