Sy de smukkeste billeder med broderier

Sy de smukkeste billeder med broderier

Med nål og tråd skabes de smukkeste billeder. Små krydser, danner til sammen et motiv, der både i processen og i resultatet frembringer en æstetik. 

At broder er super enkelt. Blomster, børn, dyr, haver, huse, havne, bær, bryllup broderier - Alt det bedste kan laves i mønstre med broderigarnet. Kunstnere før os, har udarbejdet dem, nogen mange år tilbage, som vi den i dag kan sidde med i vores hænder og genskabe. 

Jeg elsker at broder og jeg har stort set altid et broderi i min taske. Det er let at have med, og mine hænder kan gode lide at holde sig i gang. Jeg har erfaret at jeg lytter mere, når mine hænder beskæftiges. Derfor nyder jeg både at tage broderriet frem når jeg lytter til lydbøger, podcast, ser film, er på besøg hos familie og venner, har en pause, er til foredrag og ja alle steder jeg kan komme til det.

Det at brodere er også et godt alternativ til fylde tiden ud med andet de sociale medier når man fx har brug for en pause. Det giver mig en velvære og ro i kroppen at skabe noget og så er det bare et bonus at jeg samtidig hygger mig. 

Broderi er på den ene side super nemt at gå til, der er jo blot mange små krydser, men samtidig kræver det at man er tilstede, for hvis det hele skal gå op og danne et billede til sidst. Krydserne skal jo i høj grad sættes som der vises på mønstrene, i hvertfald for at det kommer til at ligne. Man kan selvfølgelig også lave sine egne mønstre og sy sine egne billeder. 

Jeg er vild med, at jeg kan skabe billeder på denne måde, for jeg oplever at hvis jeg sætter mig og tegner kommer billederne aldrig ud som jeg forstiller mig dem. Men med broderierne kan man skabe lige det man ønsker kryds for kryds. 

Jeg synes næsten det svære er at vælge hvilket broderi jeg skal starte med for der er så mange at vælge imellem, ja det er næsten min største opgave når det kommer til broderier. 

 

Hvilket broderi er du i gang med? 

 

Tilbage til blog

Leave a comment